Slideshow image Slideshow image Slideshow image Slideshow image
Previous Next
Ομαδικά Προγράμματα
TRX

TRX
Πρόκειται για έναν ανθεκτικό ιμάντα με λαβές 
 
Αποτελεί ένα πολύπλευρο όργανο γυμναστικής, με τεράστια ποικιλία πολυεπίπεδων ασκήσεων (σε τρεις διαστάσεις) λειτουργικής προπόνησης (functional training), οι οποίες πραγματοποιούνται αποκλειστικά και μόνο με το βάρος του σώματος. Αλλάζοντας την κλίση του σώματος, μεταβάλλεται ταυτόχρονα και ο βαθμός δυσκολίας των ασκήσεων που γίνονται με την βοήθεια του ιμάντα, ενώ σημαντικό ρόλο παίζει και το άνοιγμα των ποδιών. Όσο μεγαλύτερο το άνοιγμα, τόσο αυξάνει και ο βαθμός δυσκολίας της άσκησης.
 
Η ποικιλία των ασκήσεων είναι πολύ μεγάλη (παραπάνω από τριακόσιες αερόβιες και δυναμικές). Το γεγονός ότι κατά την διάρκεια των ασκήσεων βρίσκεστε ουσιαστικά στον αέρα και κρατιέστε μόνο από τον ιμάντα, έχει τα μέγιστα οφέλη στην δύναμη, την ισορροπία και την μυϊκή υπερτροφία.
 
Λόγω του ασταθούς περιβάλλοντος προπόνησης, αυξάνεται η δύναμη του κορμού και ιδιαίτερα των κοιλιακών και ενισχύεται η αντοχή των αρθρώσεων χωρίς αυτές να επιβαρύνονται. Οι περισσότερες ασκήσεις που γίνονται με την βοήθεια του TRX μάλιστα, εμπλέκουν παραπάνω από μία μυϊκή ομάδα, επομένως μεγιστοποιείται η καύση λίπους και η μυϊκή υπερτροφία.
 
Zumba

Zumba
Προερχόμενη από την ομώνυμη κολομβιανή λέξη που σημαίνει «γρήγορη κίνηση», η Zumba είναι μια συναρπαστική και αποτελεσματική μέθοδος για να κάψεις θερμίδες μέσω του χορού και της γυμναστικής η οποία αποκτάει όλο και περισσότερους φίλους σε ολόκληρο τον κόσμο.
 
Η Zumba είναι το μοναδικό πρόγραμμα χορού-γυμναστικής που συνδυάζει λάτιν μοτίβα από τη samba, τη salsa, το cha cha, το mambo και τη merengue με δυναμικές κινήσεις από το σύγχρονο hip hop με τους ανατολίτικους ρυθμούς του belly dance και του newly entered bollywood dance!
 
Σε αντίθεση με άλλα μαθήματα χορού, το πρόγραμμα της Ζumba αποτελείται από πολλές κλασικές κινήσεις, όπως του cha cha και του merengue, που ενσωματώνονται στο ζέσταμα ως προοίμιο του κανονικού μαθήματος.
 
Οι κεφάτοι latin ρυθμοί και η ζωντάνια της δασκάλας κάνουν το μάθημα διασκεδαστικό και συναρπαστικό. Μην ντρέπεσαι αν δεν μπορείς να ακολουθήσεις τα βήματα σωστά στην αρχή.
 
Πόσες θερμίδες θα κάψεις
 
Με τις στροφές και τις κινήσεις cha cha μπορεί να κάψεις από 500 έως 800 θερμίδες, ανάλογα με την ένταση.
 
Aerobic

Aerobic
Σίγουρα όταν ακούτε την λέξη aerobics σας έρχεται στο μυαλό μουσική, αίθουσα γυμναστικής, κίνηση, χορός και γενικότερα μια ιδιαίτερη δραστηριότητα που ίσως χρειάζεται κάποιες εξειδικευμένες δεξιότητες. Η μετάφραση της λέξης aerobics στα ελληνικά είναι αεροβίωση. 
 
Ο όρος αεροβίωση ή αερόβια προπόνηση γνώρισε άνθιση και αναπτύχτηκε από τον Dr. Kenneth H.Cooper στην Αμερική την δεκαετία του 1960. 
 
Aerobic λοιπόν,είναι μια μορφή σωματικής άσκησης που συνδυάζει την ρυθμική αερόβια άσκηση με την αναερόβια άσκηση και τις διατάσεις,με στόχο τη βελτίωση όλων των στοιχείων της φυσικής κατάστασης.Παθήσεις,όπως η υπέρταση,τα εγκεφαλικά επεισόδια,οι καρδιακή νόσοι,ο διαβήτης κ.α. μπορούν να προληφθούν με την τακτική αερόβια άσκηση.Σε γενικές γραμμές,ενισχύει το εριστικό(σκελετικό),το κυκλοφορικό και το αναπνευστικό σύστημα.Μπορεί να μειώσει την αρτηριακή πίεση,να δημιουργήσει ισχυρότερα οστά,να βελτιώσει τη μυϊκή δύναμη και την ευελιξία.Βοηθά επίσης στον έλεγχο της κατάθλιψης και του βάρους,επιτρέποντάς μας να ζήσουμε μια ευτυχισμένη και υγιή ζωή.

Οι ασκήσεις που εκτελούνται και το είδος της αερόβιας άσκησης που θα επιλέξει ο κάθε ασκούμενος,εξαρτώνται από τις δικές του δυνατότητες και ικανότητες και από το επίπεδο της φυσικής του κατάστασης.Υπάρχουν διάφορες μορφές Aerobic,όπως Dance Aerobic(Latin,Afro,Hip Hop,Belly Dance,Jazzercise κ.α είδη χορού),Zumba,Aqua Aerobic,Step Aerobic(αν και δεν είναι πολύ ασφαλές για τις αρθρώσεις των γονάτων και δεν χρησιμοποιείται πλέον συχνά),η κολύμβηση,το kickboxing-taebo,το περπάτημα,το jogging,το πατινάζ,η ποδηλασία,το τένις κ.λπ.

 
Pilates

Pilates
Το Pilates είναι μία μέθοδος εκγύμνασης που κρατά το σώμα σε άριστη φυσική κατάσταση, βασιζόμενη σε ένα σύστημα ασκήσεων διάτασης και ενδυνάμωσης. την οποία εμπνεύστηκε και σχεδίασε ο Ελληνογερμανικής καταγωγής Joseph Hubertus Pilates (1880-1967). Χαρακτηριζόμενη και ως αυτοβιωματική, αφού πρώτα δοκιμαζόταν από τον ίδιο τον Πιλάτες και μετά σε αθλητές και χορευτές, η μέθοδος Pilates μας διδάσκει ιδανικά πράγματα για το σώμα μας, τα οποία και μπορούμε εύκολα να μεταφέρουμε και να ενσωματώσουμε στην καθημερινότητα μας. 
 
Τι προσφέρει το Pilates
 
Με το Pilates το σώμα μεταμορφώνεται και αποκτά μια υγιή και αρμονική σιλουέτα. O Πιλάτες συνήθιζε να λέει ότι «σε 5 μαθήματα αρχίζεις να αισθάνεσαι την διαφορά, σε 10 μαθήματα το αισθάνονται και οι άλλοι, σε 20 μαθήματα έχεις ένα εντελώς καινούργιο σώμα». Πιο συγκεκριμένα, το Pilates δυναμώνει και τονώνει τους μυς, βελτιώνει τη στάση του σώματος και αυξάνει την ευλυγισία του, ενώ παράλληλα συντονίζει και ισορροπεί σώμα και μυαλό.
 
Οι ασκήσεις του Pilates είναι χωρισμένες σε επίπεδα, ανάλογα με τη φυσική κατάσταση του ατόμου που εκγυμνάζεται. Κάποιος που δεν έχει ασχοληθεί καθόλου με άσκηση και βαριέται την ιδέα του γυμναστηρίου, μπορεί να βελτιώσει την δύναμη και την αερόβια ικανότητα του μέσω του Pilates. Εάν πάλι κάποιος ήδη γυμνάζεται, η μέθοδος Pilates θα τον βοηθήσει να κάνει ακόμα καλύτερα την αθλητική του δραστηριότητα, καθώς γρήγορα θα καταλάβει ότι στο σώμα του «ξυπνάνε» μύες που δεν τους είχε αισθανθεί ποτέ. Ακόμα και ένας αθλητής δηλαδή, μπορεί να επωφεληθεί σημαντικά από τη μέθοδο αυτή. Άλλωστε και ο Πιλάτες υπήρξε πυγμάχος, ακροβάτης, σκιέρ κ.α.
 
Εκτός από ένα σημαντικό συμπλήρωμα για την λειτουργική εκγύμναση του σώματος, το Pilates είναι ταυτόχρονα και ένα φυσικό μέσο αποκατάστασης. Επειδή αντιμετωπίζει το σώμα σαν σύνολο, δεν προκαλεί τραυματισμούς, κάτι που καθιστά τη μέθοδο ως άριστο μέσo αποκατάστασης τραυματισμών και χρόνιων παθήσεων.
 
Kick Boxing

Kick Boxing
Το kick boxing γυμνάζει ολόκληρο το σώμα κινητοποιώντας πολλές αρθρώσεις και μεγάλες μυϊκές ομάδες, βελτιώνει τη ισορροπία και την ευλυγισία μας, τα αντανακλαστικά μας, τη νευρομυϊκή συναρμογή και το καρδιοαναπνευστικό σύστημα.
 
Το kickboxing έλκει την καταγωγή του απ την ταϋλανδέζικη πυγμαχία και είναι ευρύτατα διαδεδομένο σε όλο τον κόσμο λόγω της πρακτικότητας του. Δεν απευθύνεται σε λίγους, όπως κάποιοι ίσως πιστεύουν, ούτε στους διάσημους ή σε ειδικούς στο χώρο. Ο καθένας από εμάς μπορεί να ξεκινήσει αυτή την ευεργετική άσκηση και παράλληλα να ψυχαγωγηθεί, να μάθει αυτοάμυνα, να χάσει βάρος και να χαλαρώσει.
 
Τι είναι το kickboxing;
 
Το kickboxing είναι μαχητικό άθλημα που συνδυάζει πυγμαχία και λακτίσματα και απευθύνεται σε άνδρες, γυναίκες, ακόμα και σε παιδιά. Τα τελευταία χρόνια, το kickboxing έχει εξελιχθεί σε ένα άθλημα συναγωνισμού, αλλά και ως μηχανισμός προπόνησης και αυτοάμυνας. Ανεξάρτητα από το τι θα σας ωθήσει στο kickboxing, αυτή η δραστική μορφή της άσκησης, μπορεί να ωφελήσει την υγεία και την ποιότητα ζωής σας με πολλούς σημαντικούς τρόπους, καθώς γυμνάζει ουσιαστικά ολόκληρο το σώμα κινητοποιώντας πολλές αρθρώσεις και μεγάλες μυϊκές ομάδες.
 
Ο συνδυασμός αεροβικής με kickboxing, το cardio kickboxing, αποτελεί μια πολλή καλή μορφή άσκησης. Σε αντίθεση με το απλό kickboxing, το cardio kickboxing δεν απαιτεί εξοπλισμό.
 
Body Sculpt

Body Sculpt
Πρόγραμμα μυϊκής ενδυνάμωσης που στοχεύει στη βελτίωση δύναμης, αντοχής και ισορροπίας. Σμίλευσε την κάθε μυϊκή ομάδα του σώματός σου με βαράκια, λάστιχα αντίστασης και μπάλες, μικρές ή μεγάλες.
 
Η εκγύμναση με ομαδικά προγράμματα στην αίθουσα, εξασφαλίζει αρκετά πλεονεκτήματα. Ποικιλία προπονητικών ερεθισμάτων, με προγράμματα δυναμικά με χρήση αλτήρων, μπαρών, λαστίχων ή και άλλων μέσων όπως μπάλες, προγράμματα που βελτιώνουν τη στάση του σώματος, αυξάνουν την ευλυγισία και την ευκαμψία του σώματος και επομένως προστατεύουν από μελλοντικά προβλήματα μυοσκελετικής φύσεως.
 
Επίσης εξασφαλίζει οικονομία χρόνου, καθώς τα προγράμματα διαρκούν συνήθως 50-60′, και σωστά συνδυασμένα μέσα σε έναν εβδομαδιαίο κύκλο, καλύπτουν πλήρως και τους πιο απαιτητικούς. Τέλος, υπάρχει συνεχής ανατροφοδότηση και συνεχές κίνητρο με τη βοήθεια του instructor.